لواشک





خودم که دارم الان این پست رو مینویسم بنا گوشم تیر میکشه,  زندگی‌ یعنی‌ گوجه سبز و لواشک 

لواشک رو با هر میوه‌ای میتونید درست کنید مثل زرد آلو- آلو- آلبالو همه میوه‌ها رو دونه هاشونو در بیارین بذارید با مقداری خیلی کمی آب بپزن

مواظب باشید که میوه‌هاتون ته نگیرن چون استعداد سوختنشون ماشالا زیاده  ، بعد از پخت همه رو داخل بلندر بریزید وپوره کنید   و کمی‌ نمک بزنید. از نمک دریایی استفاده کنید.


مامانم با هسته می‌‌پزه و بعد از پخت از صافی رد می‌کنه تا پوست و دونه هاش جدا بشن اما من چون تنبلم راه کوتاهتری رو انتخاب کردم   ,یک پلاستیک نسبتا ضخیمی رو   حاضر کنید و مایه لواشک رو روی پلاستیک  به صورت یک نواخت پهن کنید و  بذارید جلو  آفتاب تا خشک بشه . افتابتون باید گرم وروزتون طولانی باشه در غیر این صورت خشک شدن لواشکتون طول میشکه و کپک میزنه و زحماتتون به باد میره


من با آلو درست کردم چون خیلی‌ ترش بودن کمی‌ بهش زرد آلو هم اضافه کردم تا ملس بشه

جاتون خالی‌ انقدر ترش و خوشمزه شدن









۴۳ نظر:

  1. وای خداااااا نکنین اینکارا رو با ما:D

    پاسخ دادنحذف
  2. یعنی این پستت عالی بود.دستت درد نکنه.آب دهنم راه افتاد !به به

    پاسخ دادنحذف
  3. به به.من دیروز با آلبالو درست کردم......کلی آب دهن قورت دادم با این عکسا لیلا.محشره

    پاسخ دادنحذف
  4. مرسی‌ هانی‌ جونم نوش جونتون

    پاسخ دادنحذف
  5. وای کی گذاشتی این پست رو من ندیدم آب دهنم راه افتاد چقدم راحته امتحانش می کنم

    پاسخ دادنحذف
  6. Aanita:
    vaghti hamintori bezarimeshun too aftab rush magaso khaak nemishine? man mikham bezaram too hayat vali tu in garma kolli hashare momkene rush beshine. chi kar konam leila?

    پاسخ دادنحذف
  7. آخی الی جونم ایران که آلبالو داری شما بپز نشونم بده من بمیرم :(

    پاسخ دادنحذف
  8. آناهیتا جون من گذاشتمش توی بالکون اصلا هیچی‌ نداره نه حشره نه پرنده نه گردو خاک انقدرم گرم بود هوا ۱ روز خشک شد میتونی‌ یه طوری بکشی روش که حشره نیاد

    پاسخ دادنحذف
  9. Aanita:
    Merci leila, hamin alan karam tamum shod:D baa aaloo va anbeye torsh 2 sini lavashak dorost kardam, rusham ba ye toori pooshoondam, alanam darn hamoome aftab migiran too hayat:D vaghti khoshk shod axaye marahelesho mizaram roo safheye ashpazie facebook.

    پاسخ دادنحذف
  10. ایول خانوم زرنگ باشه منتظر عکس هاتی هستم ، منم با انبه درست کردم عالی‌ شد

    پاسخ دادنحذف
  11. یعنی از اول تا آخرش آب دهنم رو قورت دادم
    عالی بود

    پاسخ دادنحذف
  12. سلام چقدرازتمیزی وحسن سلیقه شماخوشم می آد.آفرین وخسته نباشید.اماکاش می گفتیدچقدرآب بایدریخت معمولا وهمینطورنمک!ممنون می شم.واینجاآفتاب آنقدرهم نیست تکلیف چیه؟؟؟؟

    پاسخ دادنحذف
  13. سلام دوست عزیز ، ممنون از لطف شما ، دوست عزیز اندازه آب بستگی به اندازه میوه و نوع میوه می‌تونه متغیر باشه آب باید به قدر باشه که میوه هاتون کاملا بپزن و در آخر آب خیلی‌ کمی‌ ته ظرفتون باقی‌ بمونه و همچنین نمکش هم بستگی به ذائقه شما داره یکی‌ دوست داره پر نمک باشه و یکی‌ دوست داره کم نمک باشه
    جایی‌ که آفتاب نیست خشک شدن لواشک با خداست شاید اصلا خشک نشه میتونید بذارید جلوی پنکه

    پاسخ دادنحذف
  14. Anita:
    leila jun man axaye lavashako gozashtam roo ashpazi irani va ghazahaye motenave. mituni bebinishun?

    پاسخ دادنحذف
  15. سلام آنیتا جون کاش می‌ذاشتی رو وال آشپز خانه شما من ادمین هستم اونجا

    پاسخ دادنحذف
  16. vaaaaaaaaaaaaay leylaaa kheylii badiiiii =((((
    delamo ab kardi :((( manam mikhaaam ama akhe koja bezaram khoshk beshe kodom aftab :(((((

    پاسخ دادنحذف
  17. آخی نگار جون :)
    میگم مگه اونجا آفتاب نیست؟ اینجا که ما هلاک شدیم

    پاسخ دادنحذف
  18. آخه این حقه که دهن یه زن باردار و این جوری آب بکنید :)
    واقعا کارتون خیلی الیه، حتما غذاهاتونو امتحان میکنم
    کلی حسودیم شد :D

    پاسخ دادنحذف
  19. بمیرم زهرا جون :((((( ببخشید
    ممنون از لطفت خانم گل

    پاسخ دادنحذف
  20. عالی شده!:)))))))))
    دوستان هیچ وقت لواشک رو با پنکه خشک نکنید!!! چون کف لواشک خیلی طول میکشه خشک بشه و به اصطلاح وز می کنه! و مزه ترشی یه فساد گونه میده!!!!
    من یه بار مقادیر زیاد لواشک درست کردم از ترس گرد و خاک نذاشتم تو بالکن و این بلا سرم اومد!!! همه رو ریختم دور!!!

    لیلا جون کف پلاستیک رو چرب نکردی؟؟

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. اخیییییی عزیزم
      درسته همینطور میشه

      نه عزیزم چرب چرا؟ چرب بکنی باعث میشی خشک شدنش طول بکشه و بگنده

      حذف
  21. وایییییییی چه خوشمزه است .. ما که اینجا آفتاب درست حسابی نداریم . گذاشتم داخل خونه لواشک رو ببینم درست خشک میشه یا نه ... تازه آبش هم که ته قابلمه مونده بود گذاشتم غلیظ بشه شربت آلو درست کردم که آقای همسر خیلی استقبال کردن :) دستتتتتتت درد نکنه لیلا جون .... با این دستورهای فوق العاده

    پاسخ دادنحذف
  22. وای لیلا جون دستت درد نکنه با این خوراکی‌های خوشمزه. اینجا که آفتاب نیست من فعلا لوشکمو گذشتم تواین خونه خوش بشه تا ببینم فردا صبح آفتاب می‌شه یا نه .تازه آبشم که ته قابلمه مونده بود گذشتم غلیظ بشه شربت الو باهاش درس کردم که آقای همسر کلی‌ استقبال کردن. وای چه ترشو خوشمزی ... ممنونم

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. نوش جوونتون باشه عزیزم

      میتونی بزاری تو فر روی کمترین درجه ممکن 1-2 ساعته خشک میشه

      حذف
  23. ميشه حدودا بگيد چقدر وقت زمان ميبره؟!

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. خشک شدنش یا پختنش؟؟
      خشک شدنش حدود 2 روز
      اگر افتاب زیاد باشه یک روزه هم خشک میشه


      حذف
  24. وااای اینا خیلی خوبن
    آب دهنمو نمیتونم جمع کنم

    پاسخ دادنحذف
  25. وااای اب دهنمو نمیتونم جمع کنم
    اینا خیلی خوبن

    پاسخ دادنحذف
  26. salam, age nazarim khoshk she, mishe mesle alooche/tambr e hendi hamunjuri khord? ya belakhare tu zarf khoshk o seft mesle ajor mishan?

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام بله میتونید همونجوری بخورید فقط بیشتر از یک هفته ماندگاری نداره کپک میزنه و خراب میشه

      حذف
  27. عالیه خیلی ممنون!
    می‌شه مرحله‌ی پختن میوه‌ها رو حذف کرد؟
    (می‌خوام لواشک زغال‌اخته درست کنم. ولی نمی‌خوام طعم‌ش تغییر کنه.)

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش میکنم ,چرا که نه میتونی به صورت خام میوه ها رو پوره کنی و بزاری خشک بشه ولی دیگه طعم لواشک نمیده بیشتر شبیه میوه های خشک میشه مزه اش عزیزم

      حذف
  28. سلام خانم محترم
    یه سوال ،، توی فر بزاریم ته ظرف رو چرب کنیم ؟؟ میخواهم کمی مفصل تر بگید چون بار اول مه.مر30

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم اصلا نباید چرب کنید چون باعث میشه لواشک بگنده و طعم خیلی بدی بگیره

      کیسه پلاستیکی نسبتا ضخمی رو داخل سینی پهن کنید میتونید از کیسه های زیپلاک استفاده کنید و مایع لواشک رو بریزید توش و خوب صاف کنید . فر رو بزارید روی کمترین درجه حرارت .
      مثلا کمترین درجه حرارت فر من 100 درجه سانتی گراد هست . بزارید چند ساعت بمونه تا خوب خوب خشک بشه . مدت زمان خشک شدن لواشکهاتون بستگی داره به ضخمامتش . نازک پهن کرده باشید سریعتر خشک میشه

      اگر دمای فر رو زیاد کنید پلاستیک همراه با لواشک ذوب میشه . و یا لواشکتون میسوزه

      حذف
  29. ممنون از پستهای عالیتون کدبانوی عزیز، سالهاست که با لذت و احترام پستهاتون رو دنبال میکنم. یه سوال داشتم. لواشک رو تو مایکروفر هم میشه درست کرد؟ ممنون از وقتتون!

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیز دلم ممنون از همراهیتون

      منظورتون این هست که میوه ها رو داخل ماکروفر بپزید؟؟ یا خشک کنید؟

      پختنش که میشه ولی در مورد خشک کردن من هیچ تجربه ای ندارم متاسفانه


      شاد باشید

      حذف