مواد لازم:
برنج : 2ونیم پیمانه
پیاز: 1 عدد
زردچوبه : 1/2 قاشق چای خوری
چیلی سبز : 3 عدد
چیلی خشک قرمز: 3 عدد
زنجبیل رنده شده : 1 قاشق چای خوری
سیر رنده شده : 1 قاشق چای خوری
نعناع و گشنیز تازه از هر دو یک مشت
پودر تخم گشنیز: 2 قاشق چای خوری
پودر فلفل قرمز: 2 قاشق چای خوری
گرم ماسالا: 1 قاشق چای خوری
Caraway دانه زیره سیاه : 1 قاشق چای خوری
Cumin دانه زیره سبز : 1 قاشق چای خوری
bay leaf برگ بو: 2 عدد
cinnamon stick چوب یک عدد دارچین
cardamoms هل سبز: 6 عدد درسته
Black cardamom هل سیاه : 2 عدد درسته
cloves میخک : 2عدد
ماست: 3 قاشق غذا خوری
گوجه فرنگی : ریز خرد شده 1 عدد
نمک
زعفران اب شده مقداری
گل کلم: یک عدد
پودر فلفل قرمز: 1/2 قاشق چای خوری
پودر زیر: 1/2 قاشق چای خوری
نمک
گرم ماسالا : 1/2 قاشق چای خوری
برنج رو بشورید و با اب و نمک خیس کنید به مدت 3-4 ساعت بزارید کنار
گل کلم رو بشورید و به تکه های کوچیک تقسیم کنید . داخل یک تابه یا قابلمه کمی روغن بریزید و گلهای کلم رو سرخ کنید وقتی کمی طلایی شدن بهشون پودر فلفل قرمز - زیره - نمک - گرم ماسلا رو اضافه کنید و یک تفت بدید بزارید کنار
داخل قابلمه کمی روغن بریزید و پیاز خرد شده رو بهش اضافه کنید و تفت بدید تا خوب سرخ بشه بهش زردچوبه و بقیه ادویه ها ( بجز پودر تخم گشنیز) رو بریزید و تفت بدید .
بعد بهش گوجه فرنگی ریز خرد شده رو اضافه کنید و بزارید تا گوجه خوب له بشه بعد پودر تخم گشنیز رو اضافه کنید یک تفت کوچیک بدید بعد ماست رو اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و گشنیز و نعناع رو هم همینطور.
اب برنج رو خالی کنید و داخل مخلوط ادویه ها و ماست بریزید یک هم کوچیک بزنید و کمی اب جوش به برنج اضافه کنید و بزارید اب بجوشه و اب برنج کم بشه .
حالا گل کلمهای تفت داده شده رو به برنج اضافه کنید و یک هم کوچیک بزنید و زیر حرارت رو کم کنید بزارید روی کمترین درجه ممکن تا خوب برنج دم بکشه .
اخر سر زعفرون فراون اضافه کنید . با پیاز داغ و نعناع تازه و پیاز داغ تزیین کنید
نوش جان
* میتونید برنج رو بجوشونید و ابکش کنید و بعد به گل کلم اضافه کنید و بزارید دم بکشه .
* دستور تهیه ادویه گرم ماسالا رو اینجـــــــــــــــــــــــــــــا ببینید
سلام
پاسخ دادنحذفمیشه توش از گوشت مرغ استفاده کرد؟به نظرم عالی میشه اگه امکان داره استفاده کنیم پس چجوری توش بندازیم؟ممنون میشم بگین