کلوچه فومن





مواد لازم: 

آرد: تقریبا1 کیلو
شیر: 1/2پیمانه
ماست: 1/2 پیمانه
کره :150 گرم
تخم مرغ :2 عدد
پودر شکر: 6 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری
کمی نمک
خمیر مایه1: قاشق غذاخوری




مواد لازم برای داخل کلوچه: 

پودر گردو: 2 پیمانه
پودر شکر: 1 پیمانه
دارچین 1: قاشق سوپخوری
Nutmeg جوز هندی :1 قاشق سوپخوری ( برای این رسیپی ضروری هست )
پودر شده :3عدد کلوچه بیات شده یا تازه













"ممنونم از زارا جون برای دستور این کلوچه های خیلی‌ خوشمزه"

برای رویه کلوچه 1 عدد زرده تخم مرغ را با 1 قاشق چایخوری شیر مخلوط می کنیم


خمیرمایه را با یک قاشق مرباخوری شکر و نصف استکان آب ولرم، برای 10 دقیقه بدون حرکت دادن در جای گرم قرار می دهیم تا پف کند.

شیر و کره  را روی حرارت ملایم قرار میدیم تا فقط کره آب بشه  - نباید زیاد داغ بشه ، میزاریم کنار تا کمی خنک بشه.



تخم مرغ ها را با چنگال میزنیم ماست ،پودر شکر رو بهش اضافه می کنیم.


همه را در کاسه بزرگی با مخلوط شیر، کره و تخم مرغ را به همراه خمیر ترش می ریزیم


بعد آرد رو به همراه نمک و بکینگ پودرکه الک کردیم اضافه میکنیم  و ورز میدیم تا خمیر بدست نچسبی بدست بیاد ،

 روی خمیر را با حوله میپوشانیم در جای نسبتاً گرمی برای 2 ساعت قرار میدیم تا پف کنه. و حجمش 2 برابر بشه

گردو چرخ کرده را به همراه دارچین و شکر و جز هندی  و3عدد کلوچه  پودر شده, مخلوط می‌کنیم و کنار میذاریم



از خمیر گوله‌هایی‌ به اندازه  نارنگی جدا می‌کنیم


وداخل آن را پر کرده خمیر را رویهم میاریم و با دست روی میز کمی‌ گوله هارو فشار میدیم تا پهن بشن

وداخل سینی قرار میدهیم.

روی کلوچه هارو شکل میندازیم ,این کلوچه هارو باید با قالب چوبی قالب زد

چون کلوچه فومن شکل خاصی‌ داره و من هم قالب این کلوچه رو نداشتم
با استفاده از بطری خالی‌ شده وانیلم بهش شکل زدم . اگر قالب کلوچه فومن رو دارید که خوش به سعادتتون :) از اون استفاده کنید




یک عدد زرد تخم مرغ رو  روی کلوچه ها میمالیم



داخل فر با حرارت 200 درجه به مدت 35دقیقه آن را آماده می کنیم.
مقداری آب در یک سینی بریزید و داخل فر‌ قسمت پایین فر‌ قرار دهید تا هنگام پخته شدن کلوچه‌ها کلوچه‌ها خشک نشن که من این کار رو نکردم خیلی هم کلوچه هام نرم و خوشمزه شدن

  شکل انداختن روی کلوچها باعث میشه که کلوچه‌های شما پف نکنه و تخت بمونه

نوش جان
 




* چون من به کلوچه دسترسی نداشتم که برای داخل کلوچه ها پودر کنم  برای همین  اول 3 تا کلوچه رو پختم گذاشتم خنک شد بعد پودرشون کردم برای داخل بقیه کلوچه ها .
یعنی 3 تا کلوچه پختم که داخلشون پر شده بود از گردو و دارچین و جوز هندی و شکر

* میتونید بدون کلوچه هم درست کنید..











۷۵ نظر:

  1. به به،چه زود دست به کار شدی مرسی

    پاسخ دادنحذف
  2. آره تا دیدم نتونستم جلو خودمو بگیرم

    خیلی‌ عالی بود مرسی‌

    پاسخ دادنحذف
  3. ببخشید لیلاجان،اون 3پودر تا کلوچه بیات شده برای چی هست ؟توی دستورتون ازش یادی نکرده اید؟
    نرگس

    پاسخ دادنحذف
  4. نرگس جون دستور رو تصحیح کردم

    پاسخ دادنحذف
  5. مرسی لیلاجان،فقط یک نکته هست من کلوچه ندارم که حالا بیاتش هم باشد برای پودر کرد.به جایش چه کار کنم بهتره؟مرسی
    نرگس

    پاسخ دادنحذف
  6. نرگس جان من هم همین مشکل رو داشتم

    اما بعد اینکه همه موادو حاضر کردم برای پخت ۳ تا از کلوچه هارو درست کردم و پختم با همون مغز معمولی‌ بدون کلوچه بعد اونارو پودر کردم ریختم تو شکر و گردو و با اون کلوچه‌های اصلیمو درست کردم

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. اصلا نیازی به کلوچه بیات نیست. این کار برای شیرینی پزیهاست که از هدر رفتن مواد جلوگیری شه. ارد سرخ شدهو حز و خرما و مغز گرد کافیه.

      حذف
  7. ممنونم لیلاجان
    نرگس

    پاسخ دادنحذف
  8. خیلی عالی بود دستت درد نکنه لیلا جان

    پاسخ دادنحذف
  9. ممنون از لطفتون لعیا ی عزیز

    پاسخ دادنحذف
  10. الهی بمیرم، چه زحمتی کشیدی واسه شکل بهترش...دست گلت درد نکنه عزیزم

    پاسخ دادنحذف
  11. خدا نکنه هانی‌ جونم مرسی‌ عزیزم

    پاسخ دادنحذف
  12. Are khodeshe,jooooooooooooooooon bayad khoshmaze bashe...

    پاسخ دادنحذف
  13. leyla man az daste to mimiram man in hame salighe nadaram be khoda delam azin kolochehaye khoshmazat mikhad

    پاسخ دادنحذف
  14. to mahshari dokhtar
    ino midounesti?
    Reza Ray az alman
    Danke sehr

    پاسخ دادنحذف
  15. ممنون و سپاس از لطف شما آقا رضا :)

    پاسخ دادنحذف
  16. kheili khoshgelan faghat daraje harart 200 daraje Centigerade na?

    پاسخ دادنحذف
  17. اره عزیزم 200 درجه سانتی گراد هست

    پاسخ دادنحذف
  18. man emshab chakodandaram,merci az ti weblog

    پاسخ دادنحذف
  19. میشه بدون کلوچه خرد شده درستش کرد؟

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. شاید بشه اما مغز کلوچتون اصلا شبیه کلوچه های اماده نخواهد شد

      حذف
  20. Salam khnoome honarmand.mikhastam beporsam ghable gozashtane shiriniha toe fer,nabayad fer ra garm kard?va shiriniha chand daghighe dakhele fer bashand? mamnon
    (Maryam)

    پاسخ دادنحذف
  21. سلام مریم جون
    همیشه و همیشه توی دستورات شیرینی پزی فر باید نیم ساعت قبل از شروع به پخت روشن بشه

    این کلوچه ها مدت پختشون 35 دقیقه هست عزیزم

    پاسخ دادنحذف
  22. salam leila jan!
    man emshab in kolocheharo dorost kardam vali aslan razi nabodam!
    avalan ke kolochehai man dar arze 15 min hazer bodan albate faght rosh pokhte bod bad majbord shodam barakseshon konam ta ziresham bepaze! chera injori shod?
    badam ye kami khosh shodan ba inke bad az dar ovordan az fer roshono ba ye dastmal poshondam!
    age eyirade karamo begi mamnon misham azat!
    koli zogh dashtam dorosteshon mikardam vali bad jori khord too zogham!
    mamnon az javabet va hamintor az zahamatet!

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام دوستم
      متاسفم که زحماتت به حدر رفته

      مطمئنید که درجه حرارت فرتون درست کار میکنه؟

      ایا اب داخل فر گذاشته بودید ؟
      ایا سینی فر رو گذاشته بودید طبقه وسط فر؟دلیل خاصی به ذهنم نمیرسه :(

      حذف
    2. راستی میگم شاید روی 200 درجه فارنهایت گذاشتید؟
      200 درجه سانتی گراد هست

      حذف
  23. salam leila jan!

    are abe gozashte bodam, va sini ham taghriban vast yekam be bala bod :D akhe feram kockike vaghti ab gozashtam dige sini taghriban az vasat yekam bala bod!

    are darje fer 200c gozashte bodam, rasti khamiram kheyli pofe kardeh bod va kami seft shodeh bod vali baz ghabele khordan bod ! merci ke javab dadi golam!

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام
      دلیلش همین بوده سینی اب هم که گذاشتی باعث شده حرارت بیشتر از بالا به کلوچه هات بخوره و از زیر جلوش رو گرفته برای همین روش سرخ شده و زودتر سرخ شده و زیرش نه


      شاد باشی

      حذف
  24. ey val dastetoon dard nakone babate dastoore aliii, man khodam guilaniam kheili havase kolooche foooman karde boodam :) dorost kardam kheili khooob shod faghat bayad mavade dakhelesho bishtar mirikhtam:)

    bazam mamnoon

    Aida

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. نووووووش جونتون عزیزم خوشحالم که دوست داشتید و دستورش از طرف یک گیلانی تایید شد :)

      حذف
  25. سلام. من هم همين مشكل را دارم. من كلوچه ندارم اينجا. ميشه به جاش نون بريزم؟
    مرسي از لطفتان.

    پاسخ دادنحذف
  26. salam.
    ma inja to amrica koloche nadarim:((
    man mitoonam be jash noon berizam.
    merciiiii az dastoore ashpazi :)

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام ببخشید ندیده بودم کامنت قبلیتون رو

      دوستم من هم همین مشکل رو داشتم

      اما بعد اینکه همه موادو حاضر کردم , ۳ تا از کلوچه هارو درست کردم و پختم با همون مغز معمولی‌ بدون کلوچه بعد اونارو پودر کردم ریختم تو شکر و گردو و با اون کلوچه‌های اصلیمو درست کردم


      موفق باشید

      حذف
  27. ممنون به خاطر دستور کلوچه
    من برای داخلش کلوچه ندارم
    میشود از تی تاپ خرد شده یا کیک خرد شده استفاده کرد؟

    ضمنا میخواستم بپرسم این کلوچه ها تا چند وقت تازه میمانند؟
    ممنون

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش میکنم دوستم

      من هم همین مشکل رو داشتم

      اما بعد اینکه همه موادو حاضر کردم برای پخت ۳ تا از کلوچه هارو درست کردم و پختم با همون مغز معمولی‌ بدون کلوچه بعد اونارو پودر کردم ریختم تو شکر و گردو و با اون کلوچه‌های اصلیمو درست کردم


      موفق باشید

      حذف
  28. ماست برا چی بود؟!..

    پاسخ دادنحذف
  29. Salam Azize basalighe,

    Afarin be in salighe shoma dar tozihat va axaye khob marhale be marhale.

    man alave bar koloche foman , koloche nooshin ke to lahijan doros mishe ro kheyli dos daram, vali nemidonam chejori doros mishe.

    age zahmate dastorolamalesho bekeshi, mamnoon misham.

    shad bashi

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام مرسی از لطفتون عزیزم

      نمیدونم دوستم من اینو بلدم
      :)

      شاد باشید

      حذف
  30. لیلا جان اولا که بابت همه زحماتت ممنونم دوما یه خواهش داشتم از اونجا که من آشپزی در فر رو تازه شروع کردم می شه خواهش کنم راهنمای استفاده از فانکشن های فر رو هم بگی ببخشید سوالم ابتداییه یعنی مثلا واسه درست کردن این شیرینی باید درجه فر رو اون دو خط صاف انتخاب کنم؟ یعنی گرما از بالا و پایین؟ اصولا باید همیشه اینو انتخاب کرد؟ فر من فر معمولیه و خیلی جدید نیست این سوال مهمیه واسم ممنون

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. تنظیمات فرها باهم فرق داره لطفا دفترچه فر رو مطالعه کنید
      :)

      حذف
  31. سلام من برای وسطش از ترکیب خرما دارچین و گردو که کوبیدم استفاده کردم عالی شد ممنونم از آموزشت

    پاسخ دادنحذف
  32. واقعا این کلوچه تو غربت حال داد.مرسی
    عکسشو براتون میل کردم

    آبتین

    پاسخ دادنحذف
  33. koloochehaye man kheyli khoob shodesh vali maye vasatesh yek ja jam shode boodesh ,mishe begi bad az inke mavade dakhelo rikhtam chejoori pahnesh bekonam ke maye vasat yek ja jam nashe?merci az dastoorhat .
    Mahnaz

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. موقع پیچیدن خمیر باید بدونید چطور مواد رو بین خمیر پخش کنید کمی نیاز به تجربه داره

      حذف
  34. وای مرسی عزیزم از دستور این کلوچه بسیار خووووشمزه
    فردا باید حتما درست کنم من

    پاسخ دادنحذف
  35. Salam age dasresi be koluche baraye dskhelesh nadashte bashim bayad Chi kar konim

    پاسخ دادنحذف
  36. salam man ham mikham in dastoor ro emtehan konam. merc

    پاسخ دادنحذف
  37. mersi babate dastoor. khili aliii bood. man choon kolooche nadashtam ye khorde cereal ro asiayab kardam rikhtam khili khoob shode bood ;)

    پاسخ دادنحذف
  38. Salam leyla khanum, awal khastam az zahmatetun baraye dastoore pokhto waghti ke ba hosele baraye jawab dadan migzarid tashakor konam! Bad mikhastam beporsam in peymanei ke goftid che andazeie ya manzur az 1 peymane cheghadre? Bazam mamnun :) Pouria

    پاسخ دادنحذف
  39. Salam Leyla joon, kheili mamnoon az in ke zahmat mikeshi barayeh ma. nemidoonam khamireh mayeh chi hast. momkeneh tozih bedi. mamnun

    پاسخ دادنحذف
  40. Merci man asheghe in koloche ha hastam.
    Mmmmmmmmmmmmm

    پاسخ دادنحذف
  41. Merci man asheghe in koloche ha hastam.
    Mmmmmmmmmmmmm

    پاسخ دادنحذف
  42. Merci man asheghe in koloche ha hastam.
    Mmmmmmmmmmmmm

    پاسخ دادنحذف
  43. اگه‌جوز هندی نداشته باشم چیکار کنم؟ من آلمانم

    پاسخ دادنحذف
  44. Man nafshmidam Cheh Jory toy kolooche Ra poor koneem

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. خمیر رو باز میکنید و از مواد وسط خمیر میزارید و کناره هاش رو میبندید

      حذف
  45. سلام
    من شمالی/رشتی هستم و ساکن مونترال

    من دیشب از روی دستورپخت شما درست کردم
    به نظرم د پایان کمی شکرش کم بود یا همین مقداز موادی که در دستور پخت گذاشتین

    در کل راضی بوذم ولی گفتم ای موارد رو هم بنوسینم
    با ای مفدار مواد اولیه با گوله های سایز نارنگی من به 16 تا کلوچه رسبدم و 27 تقریب زیادیه
    با طعمی که من از اصل کلوچه فومن در دهن داشتم مقدار شکر ای دستور پخت کمه و محصول نهایی یاید به شرین تر باشه

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام نوش جونتون باشه خوشحالم دوست داشتید
      ممنون که تجربه خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید

      شاد و موفق باشید

      حذف
  46. با سلام
    من این کلوچه پختم ولی با مشکل پف مواجه شدم
    کلوچه پف کرد

    پاسخ دادنحذف
  47. منم درستش کردم ولی مشکل من پف
    زیاد شد

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم اینبار قبل از پخت روی خمیر رو با نوک کار یک سوراخ ایجاد کنید تا از پف کردن کلوچه ها جلوگیری بشه

      حذف
  48. Kheil ali shodan kooloochehaye man. فقط فکر کنم اندازه پیمانه شما با من فرق می‌کند. من آب اضافه کردم چون آرد خیلی بیشتر از مواد تر بود. پیمانه شما measuring cup هست؟

    پاسخ دادنحذف
  49. سلام یه سوال خدمتتون داشتم
    من هرچی قالب روی کلوچه میزنم موقع پخت از بین میره، چیکار کنم؟

    پاسخ دادنحذف